Paris samtidigt stockholm maj - september 2009
Paris...
By Isabelle Purits
This blog in books 2009-2010
Photo book

Den som sa det...

image15


"New York-längtan
Otaliga nollåttor lever i villfarelsen att Stockholm är New York. De betraktar Biblioteksgatan som Fifth Avenue, Sofo som Williamsburg, korsningen Kungsgatan-Sveavägen som Times Square och Slakthusområdet som Meat Packing District. Ändå är det oväntat att ett så provinsiellt parti som Centern föreslår att en "Central Park" ska byggas vid Klara Sjö. De vill till och med att parken ska omgärdas av skyskrapor.
Vad hände med glesbygdsromantiken?" (DN 3/4)



Ja, redaktionen så kan mycket väl vara fallet - och vad är så provocerande med det? Insikten om att det faktiskt kan vara sant? Att Stockholm är en liten storstad som inte riktigt syns och förstås vill vara mer än den är?

Genom att slänga denna förfaktfulla hybriskänga kan man ju fråga sig vem det är som egentligen har mindervärdeskomplex och måste försvara sin post.
Speciellt då man nedanför publicerar dessa två, något förlöjligande, rubriker för att vara på den säkra sidan om att man tydliggjort  vilken livsstil man själv tillhör:



image16

Botkyrkaskoj


image17

Vällingby-chic




Frågan är vad Botkyrka gjort för ont för att förtjäna detta. Nån (förutom redaktionen) som på allvar dragit en liknelse mellan livet där och det i miljonstaden på andra sidan Atlanten?

Vad hände med förortsromantiken?


Comments

Comment on this post:

Name:
Remember me?

E-mail: ()

URL/Blog address:

Comment:

Trackback
RSS 2.0