Små asietter med rosa pluppar på..

... i gelatin, med sockrig utsida. Det är liten firmafest hos sport-agenturen på våning fem. Och så små runda kakor, prezels, smarties i miniförpackningar och Haribo-svampar utspridda på papptallrikar överallt. Hittills har vi bara passerat varandra i entrén, eller halvblängt skeptiskt på varann runt det gemensamma askfatet på bottenvåningen. Men i eftermiddags från och med 17.30 var det så dags att ta modet till sig och ta hissen ner en våning och alltså kliva ut på heltäckningsmattan på våning fem.

Lite pirr i luften så där som det ska vara, mais bon, då kvinnliga kollegorna konstaterat att killarna var antingen halvplufsiga eller för gamla (jo sådant vet man rätt direkt), och vi konstaterat att de, precis som vi, bara ville hitta en anledning att dricka champagne på dagtid, blev luften lättare. Champagne och rosa skumbollar med ett gäng medelålders (välbetalda) män och deras (utarbetade) praktikanter, ett parisiskt vykort från den 12e mars.

Men dagen började i andra änden - helt ensam i det kritvita kontorslandskapet. Hade faktiskt fantastisk utsikt över de gigantiska mac-skärmarna då bägge kollegorna mitt emot sjukskrivit sig pga diverse personliga problem. (läs nervösa samanbrott efter stress kring ( det här ) lite (det där) och så en släng (det här).

Efter 45 min av deletande av jobb man gjort då man jobbat över till 21 dagen innan, eftersom man nu fått ett mail om att det visst finns en bättre idé  - fortfarande att presentera om en timme), kommer man så på varför man är ensam på kontoret:

Kliver in i konferensrummet, sveper längs med hela väggen och slår sig ned längst fram, självklart bredvid VDn eftersom det är den enda lediga stolen, mottager Blicken som är lika vass som stilettklackarna hon går på, och hinner vara närvarande på de sista 3 min av veckomötet...

Jaja. Just då hade det kanske varit bättre om man klivit av metron halvvägs och lagt sig i en av de här.
Ektorpsoffan i tunnelbanan. Eller en trygg gnutta varm skärgårdsklippa med doft av svensk pelargon.




Move Max, Move More! Move Monster!!!

Har börjat lägga märke till att handtvättning efter toalletbesök på arbetstid är något som bortprioriteras bland kvinnliga kollegor på Parisiska PR-byråer. Är inte riktigt där än, men 3 x 10 sek innebär ju faktiskt en tidsvinst på 30 sekunder om dagen. Eller 150 sekunder på en arbetsvecka.

En rökpaus mindre och platta skor skulle för övrigt säkert tjäna in minuter. Men det ser helt enkelt inte bra ut och låter ju så släpigt i putsade glas-korridoren när man springer.

RSS 2.0