Söndagsmiddag

"Ser alla snubbar ut som Mikael Blomqvist i Sverige? Je le trouve moche i sin stora jacka!"

Alla snubbar i Sverige.

Det här är Lars Noréns favoritpark i Paris. Jardin de plantes. Dofterna från barrträden smyger sig in i näsan då man springer förbi dem. Ibland sitter ensamma ledsna män på bänken nedanför det lilla utkikstornet högst upp i parken, då spriner man snabbt. Egentligen känns den inte alls fransk, dofterna för snarare associationerna till en öde skog med gröna barrträd i kalifornien. Det är inte grus utan jord. Undrar om det är just det han gillar Norén, eller om han tvärt om asvkyr Amerikat, typ på grund av bristen på genuinitet. Kan inte få någon ordning på tankarna och kommer alltid att tänka på Lars Norén och den där sabla parken när någon frågar någonting om snubbar i Sverige. Hur som helst så känns det lite tryggt, att springa i samma spår som han. Han och jag i smyg. Upptrampad ångest att springa efter och fylla i.

Men, tillbaka till frågan.
- ehm...mais non! Men idén om honom finns. Han, Blomqvist alltså, är baserad på en stereotyp. Båda fötterna på jorden och stora svarta dunjackan, med så pass mycket egen karaktär att den själv kan backa in kombin på en tom parkering vid Ica Maxi Nacka Forum en tiding tisdagsmorgon i slask. Men så långt formulerar man inte svaret för Serge.
 "On aime bien d'etre pres de la nature en Suède"
"Ja!´ Alla sportar där, folk sprang överallt när jag var i Stockholm."
"I Millennium med! Haha, Blomqvist springer ju där i skogen...innan han blir skjuten." Asflabb.
Millenniumserien sänds  på Canal plus här nu. Vilket resulterar i att var och varannan metroresenär tilltalar en med orden "jeeg aar an jaavla vald tack ss mann". Fint.

Serge goodlar fram en bild på en Sibylla French Hot dog för 20 spänn.
- Kolla C est trop bizarre ca! Det är ju inte franskt, men dom äter dom överallt i Stockholm. French ott dog till frukost, innan dom går till jobbet.Klockan sju på morgonen, jag svär! Alla utanför NK, värsta kön, i kostym när det är kolsvart, radar upp med porföljen under armen.
- Mja.. kanske inte all...
- Mais si! Stockholm köar för dom där äckliga korvarna. Bizarre!!
- French ott dogg haha. French ott dogg.

Skruva lite på sig i kanapén som sen blir 35 åringens säng. Båda fönstren vidöppna och gröna vårträd på gatan i mörkret där nere. Röken svider lite i ögonen. Den där sista brödbiten var onödig och huden luktar ljummen gårdag snarare än faire la fete, trots att man bär YSL. Undrar om man kan köpa antiperspirant deodorant för ticket restaurants på Franprix.
Sjukt sliten. Tappar bitar av konversationen. Etienne pratar om Berlin.
F spärrar upp ögonen och puttar till Sebastien.
- Tar vi semester i augusti?
- Oui. men jag tror vi stannar här.

Tänker på den där absurda invitationen att åka första klass till New York om två veckor. Tur och retur för 150 Euro och bo på lyxhotell - i 24 timmar...Tror ni killen som jobbar för Air France blir sur om man stannar längre fast han åkt hem?

RSS 2.0