Paris samtidigt stockholm maj - september 2009
Paris...
By Isabelle Purits
This blog in books 2009-2010
Photo book

Bortanför SOUK-gallerian 2007

Det är mörkast i Övre Torneå.
Helt kolsvart. Mikael Styrman som har monopol på att sälja gatubelysning anser att han får för lite betalt - så han har släkt ljuset.
För tredje året i rad.

Precis som mannen i rutiga skjortan säger där han står vid grinden så är det förvisso lite ljusare nu när snön kommit, och återförsäljarna av cykellampor gnuggar sina oljiga händer.
Men trots allt, kolsvart är inte okej mycket längre till nu. Det är alla överens om.
Kommunen kan inte betala, de klagar och säger att Mikael Styrman tar över 50 % mer betalt än Vattenfall och andra bolag som säljer el till Piteå och grannkommunerna. Vad svarar han på det?

"Jo...män kan dä int va såå, att det är dä som tar för litä bätaalt och int tvärt om".

Det förblir svart.

Han finns med i brottsregistret för lite hederligt fuffens (han har bla. gjort om sossarnas röda skylt till ett hakkors på partihuset) och hans mörka elhistoria har nu hamnat i domstol.
På torsdag skall Övre Torneås invånare få besked. Blir det ljusare före midsommar. Eller blir det ej.

Mikael Styrman är inte orolig. Han avslutar Aktuellts inslag med att säga:
Nälson Mandäla satt ju också i fängälse...nu ska ja ju int jämfööra mäj me han .. Men...Han va ju skyldig, och dä ä int ja".


Comments
Postat av: Kalle

Bra skit, som vanligt.
Fenomenet Nelson Mandela är för övrigt ett stort mysterium för mig. Han var väl de facto skyldig till allt han åtalades och dömdes för? Han VAR ju terrorist och gerillaledare och allt det där, men eftersom att han slogs för något som "vi" håller med om blir han helgonförklarad. Målet helgar alltså medlen, i vissa fall?

2007-11-17 @ 20:53:32
Postat av: Kalle

...för övrigt kan det lätt ses som föraktfullt när man stavar ut accenter som du gör ovan. För att hänvisa till en tidigare post: hade mannen varit polsk, hade han då sagt "Njelson Mandjela satju också i fjengelse..."?

2007-11-17 @ 20:58:51
Postat av: B

Ja,Ibland undrar man ju om inte religiös fanatism är nåt att satsa på...Typ Bibeln, du vet vad du får och att ingen kommer ändra åsikt. Måste ju kännas så snopet för Mandela, eller Gulliou för den delen, med IB-affären. Förlåt vi hade fel, normen ändrades, men vi kan inte återbetala dig det dyrbaraste av allt - livstid...

2007-11-24 @ 02:12:07

Comment on this post:

Name:
Remember me?

E-mail: ()

URL/Blog address:

Comment:

Trackback
RSS 2.0